Un festival culinar inedit a fost organizat la Suceava, iar produsele prezentate au ieșit din tipare. Este vorba despre FIA Food Fest: o manifestare științifică deschisă tuturor studenţilor din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară de la Universitatea Ștefan cel Mare. Brioșe cu făină de greier, pastă din păstrăv cu smântână și spirulină, sărățele cu urzici, …
Read MoreCategorie: Gătește și zâmbește

O legumă aparent banală, țelina este alimentul ideal într-o dietă sănătoasă, astfel că poate fi numită, cu încredere, un ”super-aliment”. Face parte din categoria ”cenușărese în bucătărie”: o legumă unică, ce dă aromă și conferă gust oricărui preparat. Mai multe despre țelină și beneficiile sale aflați în minutele următoare, în rubrica: ” Gătește și zâmbește!”
Read More
Calzone a fost creată prin plierea unei pizza în două, asemeni unui plic, prin lipirea laturilor, iar rezultatul final are forma unui pantof sau a unei semilune. Despre povestea pantofului- Calzone – din farfurie aflăm astăzi, în rubrica Gătește și Zâmbește.
Read More
Paștile în Bucovina înseamnă credință și respectarea tradițiilor străvechi, astfel că mersul la biserică și masa de sărbătoare sunt principalii piloni ai Sărbătorii Învierii Domnului. Chef trainer Adina Țibu a provocat un grup de copii să gătescă împreună bucate tradiționale: pască, babă, păsări de pâine și ouă înroșite în coji de ceapă. Urmează rubrica: Gătește …
Read More
Laptele și produsele lactate reprezintă o parte semnificativă a unei diete sănătoase. Acestea conțin numeroase substanțe nutritive pentru organism, care nu se găsesc în alte tipuri de alimente. Despre beneficiile brânzeturilor dar și mici trucuri prin care putem distinge falsurile din piață aflăm astăzi în rubrica ”Gătește și Zâmbește”.
Read More
Pizza este unul dintre cele mai populare preparate din lume, fiind foarte apreciată de gurmanzi și mai ales de copii. Majoritatea oamenilor obișnuiesc să o cumpere gata preparată, însă Chef Trainer Adina Țibu a provocat copiii Generației Tehnoworld la un Atelier de PIzza, în cadrul unui Proiect inițiat de profesorul Manuela David de la Asociația …
Read More
Primăvara vine cu numeroase beneficii pentru sănătate, iar trufandalele de sezon au apărut, deja, pe tarabele din piață. Oferta este variată și micii producători locali își așteaptă nerăbdători clienţii.Chef Trainer Adina Țibu a făcut o incursiune printre micii comercianți și vine cu idei și sfaturi despre o dietă sănătoasă cu legume de sezon, în rubrica …
Read More
Oamenii de știință sunt de părere că midiile reprezintă hrana generațiilor viitoare. Potrivit specialiștilor, hrana va fi o mare provocare pentru toate resursele planetei noastre. Chef trainer Adina Țibu ne prezintă o alternativă sănătoasă la bucătăria tradițională și o rețetă rapidă din gastronomia mediteraneană, potrivită și în post: Midii în sos de roșii picant. Urmăriți …
Read More
Carnea de vită este piatra de încercare pentru orice bucătar sau gospodină. Despre alegerea materiei prime, trucuri pentru pregătirea și gătitul unui beefsteak perfect aflăm de la Chef Trainer Adina Țibu, care l-a provocat pe Chef Renato Robciuc să dezvăluie secrete în rubrica Gătește și Zâmbește.
Read More
Alegerea unui cadou este, de cele mai multe ori, o misiune dificilă, deoarece reacția celui care îl primește poate fi dezamăgitoare. Chef Trainer Adina Țibu vine cu o soluție salvatoare pentru cei indeciși: un dar personalizat cu un mesaj motivațional este subiectul dulce al rubricii Gătește și Zâmbește!
Read More