Categorie: Reportaj

Chiftelute marinate cu sos de ceapă în bucătăria unui supermarket

Chifteluțele marinate cu ceapă și maioneză reprezintă un fel de mâncare pe care îl asociem cu zilele de sărbătoare, cu aniversările sau mesele mari organizate cu familia extinsă. Considerate un produs laborios, care necesită mult timp pentru preparare, chifteluțele marinate cu sos de ceapă pot foarte ușor să-și găsească loc pe masă și fără o …

Read More

Fii bine cu tine! Cum prevenim sindromul Burnout?

Suprasolicitarea și stresul duc la Burnout, iar acest sindrom provoacă modificări severe afective și cognitive, apare epuizarea copleșitoare și permanentă. Nu e de glumă, așadar, și e clar că nu putem avea o performanță bună, dacă nu avem energie și ne-am pierdut interesul pentru propria muncă. Cum putem preveni sindromul Burnout? Să ascultăm sfatul specialistului! …

Read More

Gătește și Zâmbește: Cartofi prăjiți în stil belgian

Cartofi proaspeți vidați, prăjiți în stil belgian. Secretul cartofilor belgieni: prăjirea în două etape. Cartofii prăjiţi belgieni sunt o tradiție delicioasă şi se servesc la orice ocazie. Foarte bine pătrunşi, crocanţi la exterior şi moi la interior, aşa ies cartofii belgieni! Care e secretul? În primul rind, este vorba despre dubla prăjire a cartofilor. Dar, …

Read More

Fii bine cu tine! Astenia: ce trebuie să știi?

Melatonina, hormonul implicat în reglarea somnului, este secretat în exces de persoanele care suferă de astenie fapt care provoacă dereglări și cauzează episoadele depresive. Cum ne dăm seama că avem astenie de toamnă? Pentru a ști exact, psihologul specialist trebuie să constate că persoana respectivă a avut simptome specifice timp de cel puțin trei ani …

Read More

Tort cu ciocolată fără gluten alături de psiholog Mihaela Pavăl

Rețetele de dulciuri fără gluten au devenit o modă, în ultima perioadă. Există, însă, o serie de rețete străvechi, ce au trecut neobservate, iar tortul cu ciocolată cu nuci, fără gluten, este una dintre ele. Mai multe despre povestea rețetei aflați în rubrica ”Gătește și zâmbește”.

Read More

Ce este astenia de toamnă?

Am auzit de astenia de toamnă, dar știm, oare, ce este și si cum se manifestă? Apar diferite stări, de la melancolie pînă la tristețe accentuată și tulburări de somn. Din ce cauză apar aceste stări și ce se întâmplî în creierul nostru în această perioadă aflăm de la psihologul Mihaela Pavăl. Urmează, așadar, rubrica …

Read More

Baghetă cu secară și semințe, gata în 5 minute, ideală în pachețelul pentru școală

Pachețelul pentru școală este provocare zilnică, deoarece copiii se plictisesc repede și vor mereu ceva nou. Nimeni, însă, nu refuză pâinea caldă, ideală pentru un sandwich delicios. Iar gătitul devine o joacă atunci când se poate obține o pâine- baghetă în doar câteva minute.

Read More

Cum ne afectează trecerea la ora de iarnă

Odată ce am trecut la ora de iarnă, corpul nostru resimte aceste schimbări, iar efectele pot dura și două săptămâni după ce am dat ceasurile înapoi. Oboseală accentuată, insomnia, tulburările digestive sau stările de confuzie sunt asemeni celor care călătoresc pe distanțe lungi și se adaptează unui alt fus orar. Specialiștii știu exact de ce …

Read More

Cum se face Pâinea cu maia în brutăria unui supermarket

Elena Munteanu, brutar pasionat ne-a explicat procesul tehnologic al pâinii care se face pe bază de maia și a dezvăluit ingredientul secret. Astfel, în fiecare zi, brutarii modelează și coc pâinea în vatra cuptorului și au grijă să pregătescă maiaua pentru a doua zi, pentru a avea mereu produsul proaspăt la raft. Aluatul dospit peste …

Read More

Cum ne influențează schimbarea orei?

Trecerea la ora de iarnă, la final de octombrie, ne afectează organismul, ceea ce se reflectă în schimbări bruște de dispoziție care pot ajunge de la nervozitate până la depresie. Vom avea nevoie de cel puțin două săptămâni pentru a ne regla bioritmul, ne atrage atenția psihologul Mihaela Pavăl. Tot de la ea am aflat …

Read More