Categorie: Politic

PSD explică votul împotriva inventarierii locurilor de parcare

Reprezentanții PSD Suceava au explicat de ce au votat de două ori împotriva unui proiect de hotărâre pentru inventarierea a peste 4.300 de locuri de parcare din toate cartierele municipiului Suceava. Social-democrații susțin că parcările vor fi amenajate pe spații verzi și că terenurile inventariate ar putea căpăta altă destinație.

Read More

Gheorghe Flutur cere ca PNL ”să strângă rândurile”

Partidul Național Liberal trebuie să fie un model pentru ceilalți în întâmpinarea Centenarului Marii Uniri. Declarația îi aparține președintelui PNL Suceava, Gheorghe Flutur, la Consiliul Național al partidului care a avut loc la Brașov. Gheorghe Flutur susține pachetul de legi pregătit de liberali pentru ca primăriile să aibă mai multă independență față de centru, cu […]

Read More

Sediu și birou parlamentar, inaugurate de USR Suceava

Filiala Suceava a partidului Uniunea Salvați România și-a inaugurat, vineri, noul sediu situat în clădirea partidelor de lângă Piața Mare. Sediul va găzdui și biroul parlamentar al deputatului de Neamț, Iulian Bulai.

Read More

Discriminarea femeilor pe piața muncii în ochii PSD

Femeile nu câștigă la fel de mult ca bărbații atunci când efectueaza activități similare, femeile nu sunt la fel de rapid promovate și trebuie să dovedească mereu mai mult decât bărbații. Sunt unele dintre concluziile desprinse din Studiul Egalității de Gen pe piața muncii din România în Sectorul Public și Privat realizat de europarlamentarul Viorica […]

Read More

Promisiunile PSD pentru județul Suceava

Vizita la Sucevița a celor care fac parte din conducerea centrală a PSD s-a lăsat cu promisiuni. Președintele partidului, Liviu Dragnea, și premierul Mihai Tudose au declarat că au identificat soluții pentru salvarea minei de la Crucea și pentru plata ratelor la proiectul „Utilități și mediu la standarde europene”.

Read More

Desant PSD în județul Suceava

Toată conducerea națională a Partidului Social Democrat se va afla la sfârșitul acestei săptămâni în județul Suceava. Liderii social-democrați vor participa la ședința Comitetului Executiv Național al partidului, programată vineri, la Sucevița.

Read More

Joseph Daul, președintele Partidului Popular European (PPE): „Milităm activ pentru dreptul la muncă al cetățeanului european, pentru aceeași salarizare, pentru aceeași muncă, în același loc.”

Dinamica politică europeană, noile provocări reprezentate de migrație, Brexit și de reconfigurările dorite de unii actori politici pe piața europeană a muncii reprezintă pentru Partidul Popular Euopean (PPE) motive în plus pentru definirea foarte clară a abordării față de centrarea întregii politici europene în jurul interesului cetățeanului european.

Read More

PSD și PNL, dispută pe subiectul parcărilor

Parcările din municipiul Suceava au devenit un nou motiv de dispută între grupurile PNL și PSD din Consiliul Local. Peneliștii au inițiat un proiect de hotărâre prin care vor să inventarieze și să legalizeze peste 4300 de locuri de parcare improvizate de cetățeni. Proiectul a fost respins de pesediști, care au explicat, prin vocea liderului […]

Read More

Proiect de lege: refuzi munca, nu primești bani de la stat

Deputatul ALDE Alexandru Baișanu a declarat, într-o emisiune difuzată la TVR, că după vacanța parlamentara va depune un proiect de lege care să stimuleze munca. Mai exact, conform proiectului pe care planuiește să-l redacteze, cei care primesc bani degeaba de la stat și nu muncesc, să nu mai primească acești bani. Întrebat dacă nu va avea o problema cu partenerii din PSD, el a răspuns că nu are o problemă cu partenerii de guvernare, ci cu conștiința proprie.

Read More

Excludere din PSD, anulată de instanță

Excluderea lui Cristian Boberschi din Partidul Social Democrat a fost anulată de Tribunalul Suceava. Dacă decizia va fi menținută și în apel, Cristian Boberschi își poate recăpăta funcția de consilier local pierdută după excluderea din partid.

Read More