Categorie: Politic

Vești proaste din bugetul publicat “noaptea ca hapsânii”

În proiectul de buget pe 2019, publicat joi noapte, pentru Suceava sunt vești proaste, susține deputatul Pro România, Cătălin Nechifor. Pe de o parte, alocarea pentru drumuri județene plasează județul pe cel mai mic loc din ultimii ani, iar pe de altă parte, administrațiile locale vor fi din nou împovărate cu salarii pe care nu […]

Read More

Cătălina Vartic s-a alăturat ProRomânia

Directorul Oficiului Registrului Comerțului Suceava, Cătălina Vartic, s-a alăturat echipei Pro România de la Suceava. Decizia a venit după ce nu se mai simte reprezentată de partidele mari din Suceava și din România.

Read More

Mai mulți bani pentru partidele parlamentare

Partidele parlamentare încasează sume de la bugetul de stat de 20 de ori mai mari față de 2018. Vicepreședintele Pro România Suceava, Corneliu Popovici, a declarat că legea finanțării partidelor a fost modificată și că formațiunile politice primesc anual 55 de milioane de euro.

Read More

Două partide, două autostrăzi, ambele pe hârtie

Vicepreședintele Pro România, Cătălin Nechifor, susține construcția Autostrăzii Nordului. Deputatul sucevean a declarat că membrii partidului său au depus un proiect de lege în acest sens și îl îndeamnă și pe Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, să îl susțină. Inițiativa legislativă a fost semnată de 65 de parlamentari.

Read More

Gheorghe Flutur, în echipa de campanie

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, va face parte din echipa de campanie a partidului la nivel național pentru alegerile europarlamentare din luna mai. Liberalul a menționat că se va implica în coordonarea campaniei electorale după ce a primit o astfel de solicitare din partea conducerii naționale a partidului. Gheorghe Flutur este președinte al Consiliului Județean […]

Read More

Propunere inedită pentru groapa de gunoi

Președintele ProRomânia, deputatul Cătălin Nechifor, propune ca groapa de gunoi de pe Mestecăniș să fie finalizată, dar să nu fie folosită niciodată. Aceasta ar fi soluția pentru a se evita efectele negative pe care le-ar putea provoca o groapă de gunoi în vârful muntelui. Parlamentarul a anunțat că va transmite o scrisoare în acest sens […]

Read More

ALDE susține votul în două tururi la primari

ALDE susține votul primarilor în două tururi de scrutin, alături de opoziție, lucru demonstrat la votul final de miercuri din plenul Camerei Deputaților. Proiectul a fost retrimis la comisiile de specialtate întrucât propunerea de respingere, cu care intrase inițial la vot, nu a beneficiat de suficient sprijin. Lideul Sucevean al ALDE, Alexandru Băișanu, susține că […]

Read More

Semnături împotriva pensiilor speciale

Partidul Mișcarea Populară a inițiat un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale. Filiala PMP Suceava și-a propus să strângă 30.000 de semnături pentru susținerea proiectului.

Read More

Pro România caută sediu pentru Asociațiile Pensionarilor

Asociațiile de pensionari din Suceava nu au un sediu reprezentativ care să le asigure o logistică minimă de funcționare. Anunțul a fost făcut de Președintele organizației județene Suceava a partidului Pro România. Cătălin Nechifor s-a gândit la două soluții pentru a rezolva problema.

Read More

Celebrarea Centenarului, criticată de ProRomânia

Președintele filialei ProRomânia Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, s-a declarat nemulțumit de faptul că Ministerul Culturii a finanțat doar nouă manifestări propuse de instituții din Suceava pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri. Parlamentarul a atras atenția că niciuna dintre manifestări nu va fi organizată în Cernăuți, fosta capitală a Bucovinei.

Read More