Categorie: Evenimente

Artiști din cinci țări la Festivalul „Întâlniri Bucovinene”, la Câmpulung Moldovenesc

Artiști din cinci țări au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Festivalul Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” de la Câmpulung Moldovenesc. Cea de-a XXXII-a ediție a festivalului s-a desfășurat timp de trei zile în municipiul de la poalele muntelui Rarău. La eveniment au fost prezenți participanți din Polonia, Ucraina, România, Ungaria și Republica Moldova.

Read More

PS Nichifor Botoșăneanul a sfințit biserica filiei Broșteni a Parohiei Iacobeni, Iași

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, alături de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de sfințire a noii biserici din satul Broșteni, din Parohia Iacobeni, comuna Vlădeni, Iași. Satul rămăsese fără biserică în urmă cu jumătate de secol, iar zidirea noului lăcaș de cult s-a făcut la inițiativa enoriașilor. Locul …

Read More

Premieră: concert Laura Bretan la Suceava

Un spectacol oferit comunității de Școala Filadelfia, în centrul Sucevei, a adus pe scenă o voce mare a muzicii de operă, Laura Bretan. Soprana în vârstă de 19 ani a revenit în România după aproape un an și jumătate și se află într-un turneu prin țară, după care se va întoarce în Statele Unite. Alături …

Read More

„Poveste de Vacanță” – Teatru de păpuși la Bibliotecă

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” și Centrul Cultural „Bucovina” invită copiii la teatru de păpuși. „Poveste de Vacanță” – Teatru de păpuși la Bibliotecă este un proiect ce se va derula pe perioada vacanței de vară. Reprezentațiile vor avea loc în fiecare marți, de la ora 17:00, iar intrarea este liberă.

Read More

Expoziție de artă dedicată lui Nicolae Tonitza, la Muzeul de Istorie Suceava

O expozițe de artă românească, dedicată unuia dintre cei mai de seamă reprezentanți ai artei din prima jumătate a secolului XX, Nicolae Tonitza, a fost vernisată, vineri, la Muzeul de Istorie Suceava. Sunt prezentate publicului peste șaptezeci de lucrări de pictură și grafică, ce ilustrează principalele teme și motive din creația marelui pictor român.

Read More

Expoziție foto „Suceava: atunci și acum”, la Galeria Zamca

Expoziția de fotografie „Suceava: atunci și acum” a fost deschisă la Galeria Zamca. Sunt prezentate 84 de lucrări ce aparțin fotografilor „fundamentali”, Dimitrie Balint și Liviu Burac. Expoziția poate fi vizitată până pe 15 august.

Read More

“Micii iconari”, expoziție în Capela Cetății de Scaun

Capela Cetății de Scaun a Sucevei găzduiește, în perioada 15 – 28 iulie 2021, expoziția temporară Tabăra micii iconari. Tabăra de creație “Micii iconari”, ajunsă anul acesta la cea de-a zecea ediție, s-a desfășurat la biserica de lemn din Adâncata. Întreaga organizare a avut la bază inițiativa preotului Parohiei Adâncata 2, Pascal Mitu, și a …

Read More

Cerc de lectură în limba engleză, la Biblioteca Bucovinei

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, Secţia împrumut pentru copii, invită micii cititori la Cercul de lectură în limba engleză. Activitățile vor avea loc în fiecare joi, cu începere de la ora 18.00, la Sala de artă „Elena Greculesi” a bibliotecii.

Read More

O copie a icoanei Maicii Domnului de la Hadâmbu, dăruită Mănăstirii Chirilovca

Mănăstirea cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi „Naşterea Maicii Domnului” – Chirilovca, raionul Floreşti, din Episcopia de Bălţi, a primit o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu din judeţul Iaşi. Odorul de mare preţ a fost dăruit de către arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, cu binecuvântarea …

Read More

Eveniment gastronomic, cu bucătari de top, la Suceava

Cinci bucătari de top din România s-au reunit, marți, la Suceava, pentru un eveniment gastronomic inedit. Au fost aduse în prim plan cele mai eficiente instrumente despre cum să păstrezi aspectul, aroma, gustul ingredientelor și timpul scurt de preparare.

Read More