Categorie: Evenimente

Omagiu victimelor violenței domestice

Omagiu adus, luni seara, victimelor violenței domestice. Pe esplanada Casei de Cultură din Suceava au fost aprinse lumânări și au fost spuse poveștile câtorva dintre sucevencele care au trecut prin adevărate coșmaruri și chiar și-au pierdut viața din cauza actelor cu violență la care au fost supuse. A fost un eveniment prilejuit de Ziua Internațională […]

Read More

Parohia ”Sf. Înviere” din Dolhasca a sfințit Casa Socială

PS Damaschin Dorneanu, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a slujit duminică la Dolhasca, alături de parohul bisericii ortodoxe ”Sf. Inviere”. După oficierea slujbeiu Sf. Liturghii, a fost sfințită Casa Socială a parohiei și au fost acordate mai multe distincții celor care au susținut financiar lucrările de modernizare ale lăcașului de cult.

Read More

Gala „Monitorul de Suceava”, la ediția a VII-a

Cotidianul „Monitorul de Suceava” a premiat, și anul acesta, performanța și implicarea, în cadrul galei Top 10 Suceveni. Ajuns la acea de-a șaptea ediție, evenimentul a fost conceput ca o sărbătoare a recunoștinței și carității, organizată în semn de mulțumire pentru oamenii speciali, care au făcut performanță în domeniile în care activează.

Read More

S-au aprins luminile de sărbători în Câmpulung Moldovenesc

De Moș Nicolae, esplanada centrală din Municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost neîncăpătoare pentru numărul mare de localnici care au venit să participe la festivitatea de aprindere a luminilor de sărbători. Festivitatea a fost insoțită de artificii și un recital de colinde.

Read More

Sală de sport modernă, inaugurată la Berchișești

Deși este una dintre cele mai mici comune din județul Suceava, Berchișeștiul are cea mai modernă sală de sport din județ. Investiția a costat 3,5 milioane de lei noi și a fost realizată cu fonduri guvernamentale.

Read More

Hramul bisericii ortodoxe din Știrbăț

Biserica ortodoxă l-a prăznuit în 6 decembrie pe Sfântul Nicolae. În comuna Udești, care și-a prăznuit hramul, slujba a fost oficiată de un sobor format din 9 preoți din comuna Udești.

Read More

Moș Nicolae a ajuns la copiii din orașul Liteni

Copiii din orașul Liteni s-au întâlnit cu Moș Nicolae în seara de ajun. Cu toții au primit dulciuri de la priamarul orașului Liteni, Tomiță Onisii.

Read More

Un an fără Rege

A trecut un an de când România a rămas fără ultimul sau rege. Regele Mihai I a împlinit la 25 octombrie 2017, 96 de ani. Atât i-a permis destinul să numere. 5 decembrie 2017 va rămâne în istoria monarhiei românești și nu numai ca ziua în care Regele a încetat din viață. Destinul și revenirea […]

Read More

Evreii sărbătoresc Hanuka

Membrii comunității evreiești din Suceava sărbătoresc Hanuka, una dintre cele mai importante sărbători iudaice. Timp de opt zile, evreii aprind opt lumânări care se află într-un sfeșnic special cu opt brațe. Ceremonia se defășoară seara în Sinagoga Gah. Cea de-a treia lumânare a Hanukiei a fost aprinsă de o fetiță, parte a comunității de evrei. […]

Read More

Bucovina la Alba Iulia

Momente încărcate de simbolistică națională la Alba Iulia, acolo unde a fost prezentă și o delegație de la Suceava pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri. Suceava a prezentat două momente unice, special realizate pentru acest moment istoric: dezvelirea bustului marelui om politic Iancu Flondor, făuritorul Unirii Bucovinei cu Regatul Român, și expoziția „Ștefan cel Mare. […]

Read More