Categorie: Evenimente

Spartachiada profesorilor, la ediția a VI-a, 21-23 iunie 2018

Aproape 1000 de profesori vor participa la ediția din acest an a Spartachiadei profesorilor, ce se va desfășura în perioada 21-23 iunie. Inițiatorul evenimentului, Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava dedică ediția din acest an Centenarului Marii unirii. La competiție vor participa delegații din Ucraina și Republica Moldova.

Read More

Concursul de grafică „Bucovina-România”, câștigat de un argentinian

Un argentinian a câstigat marele premiu la cea de a XII-a ediție a expoziției internaționale de grafică satirică „Bucovina-România”. Anul acesta, 270 de caricaturiști din 55 de țări s-au înscris cu 881 de lucrări, iar tema a fost „Dacă nu citești la timp înțelegi prea târziu!”.

Read More

România salută Viena!

Piața publică de la porțile Palatului Imperial din Viena va găzdui, sâmbata aceasta, evenimentul ”România salută Viena”. Se dorește a fi un eveniment organizat cu ocazia Centenarului Marii Uniri, la care Consiliul Județean Suceava este partener împreună cu Asociația „Mihai Eminescu” din Viena. În Michaeerplatz, între orele 11.00 și 20.00, va avea loc un târg […]

Read More

Caravana „România Go”, la Suceava

Caravana „România Go” a poposit și la Suceava. 20 de mașini retro, Dacia și Polski Fiat, fabricate prin anii ’60 și ’70 au fost expuse la cetatea domnitorului Ștefan cel Mare. Cum se vede România de la volanul unor automobile care abia ating 70 de kilometri la oră, vă spunem chiar acum.

Read More

Trei zile de blues la superlativ

Trei zile de blues la superlativ în centrul Sucevei! A a fost cea de a 9-a ediție a festivalului Suceava Blues Festival, între 9 și 10 iunie, cu șase formații live, lansãri de discuri, stand de muzicã, jam-session, surprize și amintiri.

Read More

Video Art 2018: Medalia UNICA a rãmas la Suceava

Între 7-10 iunie s-a desfãșurat, la Suceava, cea de-a zecea ediție a Festivalului internațional Video Art pentru liceeni, eveniment organizat de Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava și Clubul Video Art al elevilor de la acest colegiu. A fost o ediție aniversarã, cu un impact și o finalã pe mãsurã, neașteptatã nici chiar de organizatori. […]

Read More

Dezbatere publică pe tema sensurilor unice

Televiziunea Intermedia Suceava a organizat prima dezbatere publică reală din Suceava cu privire la un subiect de larg interes pe plan local: introducerea sensurilor unice pe principalele bulevarde ale orașului. Sucevenii interesați de acest subiect au primit răspunsuri de la reprezentanții autorităților locale și județene și ai instituțiilor publice cu atribuții de reglementare și control […]

Read More

”Salvați Copiii” continuã lupta pentru reducerea mortalitãții infantile

Dezbaterea privind “Analiza situației gravidelor, mamelor și copiilor din mediul rural”, a fost organizatã de ”Salvați Copiii”, filiala Suceava, în cadrul unui eveniment de luptã pentru reducerea mortalitãții infantile. S-a vorbit despre cum a ajuns România pe primul loc la acest capitol și despre ce este de fãcut pentru îmbunãtãțirea situației.

Read More

Intervenție în chirurgia epilepsiei, în premierã, la SJU Suceava

Intervenție în chirurgia epilepsiei, în premierã, la Spitalul Județean de Urgențã Suceava! Aceasta a fost realizatã de o echipã de medici români și germani, în cadrul parteneriatului de colaborare între Spitalul Județean Suceava, Centrul Nord-Est Carpatic de Epilepsie și douã clinici din Germania. Tot joi, la spital s-a desfãșurat un workshop dedicat chirurgiei epilepsiei.

Read More

Opt spectacole, în iunie, la Teatrul ”Matei Vișniec”

În luna iunie, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava vor fi jucate opt spectacole, fiind vorba atât producții proprii, cât și spectacole invitate. Între altele, este programatã premiera spectacolului „Noapte bunã, tãticule!”, dar și spectacolul „Flautul fermecat”, ce face parte dintr-un turneu național cu același nume.

Read More