Categorie: Evenimente

USV, medalie de aur la Geneva

O invenție USV a fost distinsã cu Medalie de aur la cea de-a 46-a ediție a Salonului de inventicã de la Geneva. Evenimentul a avut loc sãptãmâna trecutã.

Read More

In memoriam Corneliu Tincu

Simpozionul „Corneliu Tincu – un dascãl de excepție”, va avea loc, vineri, la Gura Humorului. Este o activitate pusã la cale de oameni care nu l-au uitat pe profesorul și artistul cu aer de boem parizan, care și-a împãrțit viața între activitatea la catedrã și atelierul de picturã.

Read More

Expoziția ”Dascãl și artist”, la Galeria de artã Rãdãuți

Joi, 19 aprilie, începând cu ora 17:00, la Galeria de Artã Rãdãuți, va avea loc vernisajul expoziției de picturã, graficã și sculpturã a profesorilor de arte vizuale din Suceava, denumitã ”Dascãl și Artist”. În cadrul evenimentului va avea loc și un moment artistic.

Read More

Balul Gospodarilor va fi organizat anual

Sala de festivități a Gării Burdujeni a fost plină, vineri seara, la Balul Gospodarilor, eveniment organizat de Primăria municipiului Suceava. Primarul Ion Lungu a anunțat că evenimentul va fi organizat anual, de Izvorul Tămăduirii.

Read More

Participare numeroasă la simpozionul internațional de la Cajvana

Numeroase oficialități județene și locale, o delegație din Crasna – Ucraina, profesori și elevi au participat la cea de-a VIII-a ediție a Simpozionului Internațional ”Armonie prin joc și cânt, port și cuvânt” de la Cajvana. În cadrul evenimentului, au fost prezenatate peste 20 de lucrări, au mai avut loc un concurs gstronomic și o competiție […]

Read More

Peste 5000 de suceveni au cântat împreună cu Andra la 10 ani de Shopping City Suceava!

Read More

Horia Mihail și Pianul călător, la Suceava

Vineri va fi organizat un concert extraordinar la Teatrul Muncipal Matei Vișniec din Suceava. Pianistul Horia Mihail promite o premieră și o experiență de neuitat în cadrul turneului Pianul călător. Este a opta aniversare a proiectului în această formulă, un moment de reflecție cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Read More

Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii în orașul Liteni

La fel ca în fiecare an, credincioții creșin-ortodocși din orașul Liteni și din împrejurimi s-au adunat într-un număr foarte mare la slujba religioasă, oficiată la izvorul tămăduirii, situat la intrarea în oraș. Pentru prima dată după foarte mulți ani, ziua localității nu s-a mai desfășurat în ceeași zi, ci a fost amânată până pe data […]

Read More

Călineștenii Țării Maramureșului la biserica „Sfânta Cruce” din municipiul Suceava

Săptămâna luminată a prilejuit întâlnirea enoriaților bisericii „Sfânta Cruce” din municipiul Suceava cu membrii ansamblului folcloric Călineștenii Țării Maramureșului. Aceștia au adus în dar gazdelor câteva pricesne, iar la final au cântat împreună cântări pascale.

Read More

”Bãtãlia Cãrților”, ediția a V-a

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava organizeazã cea de-a V-a ediție a Concursului Național De Lecturã „Bãtãlia Cãrților”, ce are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor și adolescenților. Evenimentul de lansare va avea loc luni, 16 aprilie, ora 14.00, la Sala de Artã „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei.

Read More