Categorie: Evenimente

Sărbătoarea Floriilor a apropiat credincioșii de biserică

Credincioșii au pășit cu miile în curțile bisericilor sau ale mănăstirilor istorice la sărbătoarea de Florii. La Voroneț, localnicii și pelerinii au putut participa la slujbă arhierească, condusă de ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. A fost atât slujba tradițională de Florii, cât și cea de Sfântul Gheorghe, hramul mănăstirii. La Vovidenia din Neamț, pelerinii […]

Read More

Spectacol Medieval la Piatra Neamț

Cavaleri și domnițe, străjeri și ieniceri, tineri, bătrâni și copii și-au dat intâlnire în la sfârșit de săptămână la Piatra Neamț pe locul fostei Curți Domnești. De câtiva ani se obișnuiește ca în orașul de la poalele Pietricicăi să se aducă aminte de trecut și de paginile de istorie care s-au scris aici, mai ales […]

Read More

Târg de Cămeși, la Căminul Cultural Sf. Ilie

În Duminica Floriilor, Asociația Culturală ”Vatra Satului”, Parohia Sf. Ilie” și Primăria Șcheia au organizat, la Căminul Cultural din SF. Ilie , TÂRGUL DE CĂMEȘI. În cadrul evenimentului au avut loc expoziții cu vânzare de cămăși populare și spectacole artistice de muzică populară tradițională.

Read More

Ziarul Crai Nou, opt mii de ediții

Cotidianul Crai Noi a publicat, luni, ediția cu numărul opt mii. Evenimentul a fost celebrat împreună cu foștii și actualii colaboratori printr-o manifestare organizată la Biblioteca Bucovinei. Primul număr al cotidianului Crai Nou a fost publicat la 25 decembrie 1989, după căderea fostului regim comunist.

Read More

Asociația „Rădăuțiul Civic” – premiată la Gala Premiilor Participării Publice

Asociația „Rădăuțiul Civic” a fost premiată la București în cadrul Galei Premiilor Participării Publice, ediția a X-a, organizată de Centrul de Resurse pentru Participare Publică. Premiul primit, „Puterea n-a intrat la apă”, a fost obținut de rădăuțeni pentru campania civică de salvare a lacului „Alexandru Sahia” din Rădăuți.

Read More

Salon de carte, în mai, la USV

În zilele de 9 și 10 mai, Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava va organiza cea de-a VI-a ediție a Salonului Internațional de Carte „Alma Mater Librorum”. Este singurul eveniment de acest gen organizat într-o universitate din România.

Read More

Dacă e luna mai, e festival de teatru la Suceava!

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, împreună cu Primăria și Consiliul Local Suceava, organizează în perioada 16 – 30 mai 2019, Zilele Teatrului Matei Vișniec, editia a III-a, având ca tema „Teatrul și democrația”. Programul evenimentului nu a fost încă definitivat, cert este că vor fi aproape 60 de reprezentații susținute de teatre din țară și […]

Read More

Porți deschise pentru F-Max

Read More

Concursul ”HeArt”, la a III-a ediție

Pe 17 și 18 mai, la Colegiul de Artp ”Ciprian Porumbescu” Suceava se va desfășura a treia ediție a Concursului de interpretare și creație ”HeArt”, competiție destinată elevilor și studenților. Înscrierile se fac în perioada 2-10 mai.

Read More

Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești, la ediția a XVI-a

Recitalurile de pricesne, vernisajele, expoziția cu vânzare de ouă încondeiate și concursurile tematice au fos ingredintele de succes ale celei de-a XVI-a ediții a Festivalului Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești din acest an. Manifestarea a deschis programul Paștele În Bucovina.

Read More