Categorie: Evenimente

Lumina de la Ierusalim ajunge, sâmbătă, a Aeroportul din Suceava

Lumina de la Ierusalim ajunge, sâmbătă, la Aeroportul din Suceava. O delegație a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pleacă sâmbătă seara cu un avion privat la Aeroportul „Henri Coandă” din București, pentru a lua Lumină Harică de la delegația Patriarhiei Române, care o aduce de la Mormântul Sfânt, de la Ierusalim. Potrivit programului și protocolului stabilit …

Read More

”Paștele în Bucovina”, tradiții și evenimente diverse

Turiștii care-și petrec zilele de Paști în Bucovina sunt așteptați cu obiceiuri vechi de sute de ani, cu preparate tradiționale, excursii și concerte. Majoritatea locurilor de cazare sunt ocupate, iar pensiunile se întrec în a oferi ateliere de închistrit ouă, programe cu artiști sau meșteri populari locali, excursii la mănăstirile sau bisericile din zonă.

Read More

Sute de pelerini la Procesiunea „Drumul Crucii” de la Mănăstirea Hadâmbu

Pelerini din mai multe părți ale țării au participat în Joia Mare la procesiunea Drumul Crucii de la Mănăstirea Hadâmbu din Iași. Părintele stareț a dorit să aducă cinstire Patimilor Domnului Hristos și Sfintei Cruci, dar și să dea posibilitatea pelerinilor să parcurgă Drumul Crucii. Procesiunea de la Mănăstirea Hadâmbu se face deja de 10 …

Read More

Împărțirea cu oul sfințit, eveniment tradițional în comunitatea polonă

Cu toate că au sărbătorit Paștile cu o săptămână înaintea ortodocșiilor anul acesta, credincioșii catolici din comunitatea polonă de la Suceava respectă și un alt obicei: Împărțirea cu oul sfințit. Anul acesta, evenimentul are loc la Solonețu Nou, în a doua zi de Paști, când etnici poloni își prezintă obiceiurile.

Read More

Procesiunea „Drumul Crucii” la Mănăstirea Hadâmbu, în Sfânta și Marea Joi

Pelerinii sunt așteptați joi, pe 21 aprilie 2022, la Mănăstirea Hadâmbu din comuna ieșeană Mironeasa, pentru a participa la Procesiunea „Drumul Crucii”. Aceasta va începe în jurul orei 16:00, și va fi precedată de slujba Deniei celor 12 Evanghelii din Sfânta și Marea Joi. Slujba pelerinajului va începe la Poarta „Bucuria Crucii”.

Read More

Café Europa, dezbatere despre libertatea presei la cafeneaua patrimonială a Sucevei

Alianța Franceză din Suceava, în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare” şi Inspectoratul Școlar Județean, sub egida Ambasadei Franței în România şi a Institutului Francez din București, a organizat la Suceava evenimentul internațional Café Europa, o dezbatere inedită despre libertatea presei. Reprezentanți ai instituțiilor de presă sucevene, studenți și elevi la specializările de comunicare şi …

Read More

Cele 6 anotimpuri ale Cameliei Iordache, pe simezele Galeriei Zamca

27 de lucrări de artă fotografică, semnate Camelia Iordache, vor putea fi admirate până pe 28 martie la Galeria Zamca din incinta sediului Asociației Institutul Bucovina. În contextul actualului conflict din țara vecină, veniturile din vânzarea tablourilor vor fi donate Organizației Salvați Copiii pentru programele derulate în sprijinul copiilor din Ucraina.

Read More

(pub) Nunta perfectă la Ariata Events

Evenimentul Nunta perfectă și-a propus să prezinte meniurile din acest an oferite de sălile de evenimente Ariata și Allegria, din incinta Ariata Events. Echipa culinara Ariata Events a conceput pentru anul 2022 o mare varietate de preparate și meniuri, cea mai mare gama de până acum, pentru a satisface atât gusturile pentru preparatele tradiționale (cum …

Read More

Expoziție aniversară Mihai Pânzaru PIM, la Galeria Zamca

La aniversarea vârstei de 76 de ani, maestrul Mihai Pânzaru PIM a oferit comunității o expoziție de caricatură. Vernisajul, care a avut loc la Galeria de Artă Zamca, a cuprins și o lansare de carte.

Read More

Anul Nou pe stil vechi

Seria manifestărilor de iarnă din județul Suceava se încheie pe 13 ianuarie, când la creștinii ortodocși de rit vechi se sărbătorește Anul Nou , prilej cu care la Drăgușeni are loc festivalul datinilor de iarnă. La manifestarea din acest an, au participat 10 formații de mascați din județele Suceava, Neamț și Iași.

Read More