Categorie: Evenimente

Campionatul de BASCHET PHOENIX CUP şi-a desemnat câştigătorii

Read More

Târg de Sânziene, pe esplanada Casei de Culturã Suceava

Târgul de Sânziene a fost deschis, joi dimineațã, pe esplanada Casei de Culturã Suceava. Participã meșteri populari din Suceava, Botoșani, Neamț și Hunedoara, care au adus cu ei, printre altele, ouã pictate, mãști populare, ceramicã decorativã, podoabe, covoare și cãmăși tradiționale.

Read More

Programul Ștefanian, 24 iunie – 2 iulie

Prima ediție a Programului Ștefanian, organziat de Consiliul Județean Suceava și Muzeul Bucovinei este structurată. Proiectul cuprinde șase județe din regiunea Moldovei și nu numai, precum și localități cu monumente Ștefaniene din Republica Moldova și Ucraina. Programul începe în acest sfârșit de săptămână și cuprinde evenimente la Cetatea de Scaun a Sucevei, la Muzeul Satului […]

Read More

O nouã premierã, pe 25 iunie 2017, la Teatrul ”Matei Vişniec”

O nouã premierã va avea loc, pe 25 iunie 2017, la Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava. „Un playboy de peste deal”, în regia Antonellei Cornici, este o comedie plinã de energie, care are muzicã, dans şi costume de poveste. Spectacolul se va juca şi pe 26 iunie.

Read More

Concurs național de inventică, la USV

Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava a găzduit cea de-a opta ediție a Concursului Național de Știință și Inginerie pentru Elevi RoSEF. În cadrul competiției au fost prezentate 51 de lucrări realizate de elevi din zece județe ale țării.

Read More

Spectacole pentru toate gusturile la Zilele Sucevei 2017

Gheorghe Zamfir, Nicolae Botgros cu Orchestra Lăutarii din Chișinău, Bere Gratis și Celia sunt capetele de afiș la Zilele Sucevei, ediția 2017. Programul pentru sărbătoarea Sucevei începe joi, pe 22 iunie și se încheie duminică seara cu focuri de artificii.

Read More

167 de ani cu Eminescu

Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a organizat, în data de 15 iunie, expoziţia de carte intitulată 167 de ani cu Eminescu, care a avut loc în Holul Central din corpul A al USV. Expoziţia conţine volume semnate de către marele poet sau dedicate acestuia.

Read More

Expoziție dedicată lui Ștefan cel Mare

Muzeul de Istorie Suceava pregătește o importantă expoziție dedicata voievodului Ștefan cel Mare. Expoziția care va fi deschisă la Suceava în luna august, după care va fi itinerată la mai multe muzee din țară. La 1 decembrie 2018, la împlinirea a o sută de ani de la Marea Unire, expoziția va fi vernisată la Alba […]

Read More

„Disabled Persons’ Olympics”, Suceava, ediția a III-a

Aproximativ 150 de persoane cu dizabiliăți, copii și adulți, participă la cea de-a treia ediție a Jocurilor „Disabled Persons’ Olympics”, care au început miercuri și durează până vineri. Concurenții se întrec pe categorii de vârstă și sporturi diferite și vor fi recompensați cu premii, diplome și medalii.

Read More

150 de ani de arheologie – viitoare expoziţie itinerantă

Timp de 10 zile, sucevenii şi nu numai pot răsfoi cu privirea 150 de ani de arheologie din Bucovina şi judeţul Suceava. Expoziţia care a fost vernisată marţi la Muzeul Bucovinei este una complet deosebită, întrucât după 23 iunie, timp de doi ani, aceasta va fi itinerată în diverse şcoli din judeţul Suceava, pentru a […]

Read More