Categorie: Evenimente

Premiera spectacolului „Kebab”, pe 20 octombrie, la Teatrul ”Matei Vișniec”

Premiera spectacolului „Kebab”, de Gianina Cãrbunariu, în regia Daniel Iordan, va avea loc vineri, pe 20 octombrie, de la ora 19:00. Spectacolul este dedicat luptei împotriva traficului de persoane, iar premiera are loc la Teatrul „Matei Vișniec”. România marcheazã Ziua Europeanã de Luptã Împotriva Traficului de Persoane, 18 octombrie.

Read More

Îmbrãtișãri gratuite, pe 31 octombrie, la Câmpulung Moldovenesc

Spectacolul caritabil „Îmbrãtișãri gratuite”, va avea loc, pe 31 octombrie, la Câmpulung Moldovenesc. Tema ediției din acest an a evenimentului este „Susțin abilitatea din dizabilitate”!, iar fondurile strânse vor fi folosite pentru înființarea unui centru de recuperare pentru persoanele cu dizabilitãți în municipiul de la poalele Rãrãului.

Read More

Topul firmelor private din județul Suceava, la ediția a XXII-a

Peste 300 de firme private din județul Suceava au fost prezente, vineri searã, la cea de a 22 ediție a Topului IMM Suceava. Federația Patronalã a Întreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Suceava a evidențiat rezultatele economice deosebite obținute de IMM-urile sucevene în anul 2016, performanțele de excepție obținute de acestea și oamenii de afaceri […]

Read More

Împreunã împotriva Traficului de Persoane!

Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Suceava organizeazã, în aceastã sãptãmânã, mai multe acțiuni de instruire și informare a persoanelor din categoriile vulnerabile, împreunã cu diferiți parteneri, pentru a marca „Ziua Europeanã de luptã împotriva traficului de persoane”, care se sãrbãtorește la data de 18 octombrie. Televiziunea Intermedia se alãturã acestui demers și timp de […]

Read More

500 de ani de Reforma Protestantă

Împlinirea a jumătate de mileniu de la Reforma Protestantă inițiată de teologul Martin Luther a fost marcată, marți, la Muzeul de Istorie Suceava. Evenimentul a inclus un simpozion, o expoziție de biblii vechi și o expoziție cu fotografii ale bisericii luterane din Bucovina istorică.

Read More

Fernando Krapp va fi vãzut în Tulcea!

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava participã sãptãmâna aceasta la cea de-a XV-a ediție a Festivalului de Teatru „Tragos” organizat de Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea. Pe 11 octombrie 2017, actorii suceveni sunt invitați la Tulcea cu spectacolul „Fernando Krapp mi-a scris aceastã scrisoare”, în regia Alexander Hausvater.

Read More

Teatrul ”Matei Vișniec”, 4 reprezentații în octombrie

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava propune, pentru luna octombrie, 4 reprezentații, între care și o premierã, a doua din aceastã stagiune. Este vorba despre „Kebab”, un spectacol dedicat luptei împotriva traficului de persoane.

Read More

”Ziua Holocaustului în România”, manifestãri comemorative la Suceava

La Muzeul de Istorie din Suceava, va avea loc luni, pe 9 octombrie 2017, de la ora 12, o manifestare comemorativã dedicatã Zilei Holocaustului în România, datã la care, în anul 1941, a început deportarea forțatã a populației evreiești din Basarabia și Bucovina, în Transnistria. Tot pe 9 octombrie, la Biblioteca Bucovinei, de la ora […]

Read More

„Bilanț 10 pentru folclor” – 2017: 85 de școli cu opțional de folclor

Rezultatele proiectului 10 pentru folclor – ediția 2017 au fost anunțate în cadrul unei gale, care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor la sfârșitul săptămnii trecute. În anul școlar 2017-2018, 85 de școli au introdus opționalul de folclor în urma capmaniei 10 pentru folclor, desfășurate în perioada 2016-2017.

Read More

”Kebab”, o nouã producție la Teatrul Municipal ”Matei Vișniec”

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava anunțã intrarea în producție a unui spectacol dedicat luptei împotriva traficului de persoane. Este vorba despre Kebab, de Gianina Cãrbunariu, în regia lui Daniel Iordan. Premiera va avea loc pe 20 octombrie 2017. Evenimentul se desfãșoarã în parteneriat cu Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Suceava și este dedicat Zilei […]

Read More