Categorie: Evenimente

Holocaustul, comemorat la Sinagoga Rădăuți

Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului a fost marcată, marți, la Sinagoga din municipiul Rădăuți. În cadrul evenimentului istoricul Daniel Hrenciuc și-a lansat volumul „O scurtă istorie a evreilor din Rădăuți”.

Read More

Gala de premiere 10 pentru folclor, la ediția a III-a

187 de ore opționale de folclor în 124 de școli din județul Suceava sunt rezultatele celei de-a III-a ediții a a proiectului 10 pentru folclor, anunțate în cadrul galei de premiere, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Proiectul a fost deja translatat în județul Maramureș, iar în viitorul apropiat va ajunge și în […]

Read More

Concert caritabil pentru vârstnici, la Biserica Catolică Suceava

“Unii oameni, indiferent cât de mult îmbătrânesc, nu-și pierd niciodată frumusețea, ci doar și-o mută de pe fețe în inimile lor”!- acesta a fost motto-ul sub care s-a desfășurat sâmbătă, pe 6 octombrie, un eveniment caritabil organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice. Evenimentul s-a vut loc la Biserica Catolică din Suceava și a […]

Read More

Sanda Nicola a lansat ”Carte de identitate” la Suceava

”Carte de identitate, pașaport spre eternitate”. Așa i-a fost completat titlul cărții Sandei Nicola la evenimentul de lansare care a avut loc la Suceava. Publicul a răspuns în număr mare invitației de a descoperi omul de televiziune în ipostaze dintre cele mai umane, atât între paginile cărții autobiografice de debut, cât și prin prezența sa […]

Read More

Eveniment caritabil pentru persoane vârstnice

Un eveniment caritabil, organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, va avea loc sâmbătă, pe 6 octombrie, la Biserica Catolică din Suceava. După oficierea Sfintei Liturghii, Cvartetul Royal va susține un concert.

Read More

Expoziție Camelia Rusu Sadovei la Muzeul de Istorie

47 de tablouri semnate de artistul plastic Camelia Rusu Sadovei pot fi admirate la Muzeul Bucovinei. Expoziția este intitulată „Grădina Îngerului” și poate fi vizionată până pe 20 octombrie.

Read More

“Refractie”, dialoguri despre autism la Suceava, pe 11 octombrie

Sucevenii sunt invitați la reprezentația din 11 octombrie 2018 a spectacolului de teatru document ”Refracție” care va avea loc, de la ora 19.00, la Teatrul “Matei Vișniec” Suceava. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Spectacolul va fi urmat de discuții libere și dezbatere.

Read More

Sărbătorit după o viață dedicată comunității

Moment festiv la Primăria comunei Șcheia. Dupa 45 de ani de activitate, ofițerul de stare civilă Gheorghe Sava a ieșit la pensie. Funcționarul a fost felicitat de colegi, prieteni și familie.

Read More

Noaptea Cercetătorilor Europeni, la USV

Ateliere și multe șanse de a învăța ceva nou la „Noaptea Cercetătorilor Europeni” care a avut loc pe esplanada USV și la Observatorul Astronomic. A fost ziua și locul unde curioșii din multe și diferite domenii și-au dat întâlnire. De la mecatronică la nano-tehnologie și funcționarea corpului uman, cercetătorii suceveni, de diferite vârste, au organizat […]

Read More

CARP Suceava: Petrecere cu prijelul Zilei Persoanelor Vârstnice

Câteva sute de pensionari suceveni au sărbătorit, sâmbătă, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. În cadrul unei petreceri organizate de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Suceava, au fost acordate mai multe cadouri și premii, s-a dansat și au fost depănate amintiri.

Read More