Categorie: Actualitate

Şedinţa comună a guvernelor României şi Moldovei, la Piatra Neamţ

Consiliul Judeţean Neamţ a găzduit, joi, o şedinţă comună a guvernelor României şi Republicii Moldova. Premierul Sorin Grindeanu l-a asigurat pe omologul moldovean, Pavel Filip, de întregul sprijin al României pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Read More

Bursele USV, mai mari şi mai multe

Statutul de student al Universităţii „Ştefan cel Mare” a devenit mai atractiv. Valoarea burselor a crescut considerabil, ajungând şi la 6900 de lei/lună. Pe lângă tradiţionalele burse sociale, de merit şi performanţă, acum instituţia academică le acordă studenţilor cu probleme financiare şi burse ocazionale pentru maternitate, spijin pentru înmormântări sau achiziaţia de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Read More

Deputatul Băişanu cere anchetă la CNU

Preşedintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu acuză Guvernul Cioloş că a scos în mod intenţionat de pe piaţă furnizorul de uraniu de la Crucea pentru a face loc unei firme din Canada. Parlamentarul crede că în acest caz ar trebui să se autosesizeze atât DNA, cât şi DIICOT. Alexandru Băişanu a declarat că a purtat […]

Read More

Referendum pentru centrale termice

Deputatul ALDE Alexandru Băişanu se declară uimit că primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat creşterea preţului la gigacalorie pentru populaţie cu 35 la sută. Parlamentarul nu renunţă la ideea sa, şi îi sugerează primarului să organizeze un referendum pentru dotarea apartamentelor cu centrale termice.

Read More

Trafic reluat prin PTF Vicşani

Traficul feroviar prin punctul de trecere al frontierei Vicşani a fost reluat, joi după-amiază. Aunţul a fost făcut de Inspectoratul Poliţiei de Frontieră.

Read More

Să o ajutăm pe Raluca Gabriela!

La doar trei ani şi jumătate, Raluca Gabriela se luptă cu o afecţiune gravă: o malformaţie la inimă. A trecut deja printr-o operaţie şi mai are nevoie de cel puţin alte două intervenţii chirurgicale. Până atunci, părinţii fetiţei au nevoie de ajutorul nostru pentru a-i cumpăra tratamentul de care are nevoie.

Read More

Leziunea de ligament încrucişat anterior: nu scãpãm de ea fãrã tratament

Una dintre cele mai frecvente leziuni de ligament este cea de ligament încrucişat anterior. În general, accidentãrile care se lasã cu leziuni ligamentare la genunchi este mai mare la persoanele care practicã sport cu risc ridicat, cum ar fi baschet, fotbal şi schi. Cu toate acestea, şi ratarea unei trepte la coborârea scãrilor sau pãşitul […]

Read More

Poliţiştii protestează pentru salarii echitabile

Doar 30 de poliţişti suceveni au protestat împotriva inechităţilor salariale din sistem. Înarmaţi cu pancarte şi vuvuzele, oamenii legii au început protestul în faţa Inspectoratului de Poliţie, după care s-au deplasat spre Prefectură, unde au lăsat o petiţie cu toate nemulţumirile pe care le au.

Read More

Protestul minerilor continuă

Mina Crucea nu se va închide. Asigurările vin din partea secretarului de stat Doru Vişan. Pe de altă parte, Prefectul Sucevei, Mirela Adomnicăi a spus că Ministerul Energiei are toată disponibilitatea să rezolve problemele minerilor, care nu şi-au luat salariile. Între timp, ortacii continuă să protesteze la Bucureşti. În ultimele două nopţi minerii au dormit […]

Read More

Mobilizare pentru prevenirea infracţiunilor

Măsurile adoptate de poliţie şi primărie pentru prevenirea furturilor la Şcheia încep să dea roade. Patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, iar poliţia a suplimentat patrulele în zonele afectate. Pe de altă parte, Consiliul Local a alocat bani pentru achiziţia unor camere de supraveghere. Acum, numărul furturilor a scăzut de la trei […]

Read More