Categorie: Actualitate

Bobo a înveselit vacanţa la Stroieşti

Clovnul Bobo continuă programul de vacanţă în comunele din judeţul Suceava. A venit rândul copiilor din comuna Stroieşti să fie invitaţi la distracţie. Timp de trei ore, aceştia au participat la activităţi şi concursuri haioase în aer liber alături de veselul clovn.

Read More

Terapie prin joacã pentru persoanele cu deficienţe

Recuperarea copiilor şi adulţilor cu deficienţe se poate face printr-o serie de exerciţii complexe încorporate într-un joc video. Acestea sunt antrenante şi motivante pentru pacienţi, iar pentru terapeuţi oferã posibilitatea personalizãrii exerciţiilor şi a monitorizãrii evoluţiei pacientului. Totul printr-o revoluţionarã platformã de recuperare medicalã.

Read More

Furtună cu pagube în Moldova

O ploaie care a durat mai puţin de jumătate de oră miercuri după-amiază a provocat mari pagube în Neamţ şi Bacău. Aversele au dus la crearea unor torenţi de pe versanţi, iar apa acumulată în mici pâraie a intrat în gospodăriile oamenilor. Pompierii militari au venit în ajutorul persoanelor ale căror locuinţe şi gospodării au […]

Read More

Fostul primar Brăduţ Avrămia revine la conducerea comunei Forăşti

Demis din funcţie în toamna anului trecut, fostul primar al comunei Forăşti, Braduţ Avrămia, a revenit la conducerea localităţii. Fostul edil a fost angajat în funcţia de administrator public al comunei în urma unui concurs la care a fost singurul participant.

Read More

Violenţa în familie ia amploare la Suceava

Violenţa în familie este un fenomen care pare să ia amploare în judeţul Suceava. Chiar zilele trecute, o femeie din Arbore şi-a lovit iubitul cu un cuţit în spate şi este acum cercetată pentru tentativă de omor. Pentru a reduce fenomentul, peste o sută de poliţişti de proximitate au fost instruiţi în tehnici de intervenţie […]

Read More

Sprijin pentru persoane vârstnice, proiect finanţat de Consiliul Judeţean

Reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ai instituţiilor locale şi judeţene care desfãşoarã activitãţi pentru vârstnici au participat, joi, la un focus grup în care s-a fãcut o analizã a nevoilor persoanelor vârstnice, în raport cu oferta de servicii oferite la nivel judeţean, dar şi a politicilor pentru vârstnici. A fost o întâlnire în cadrul […]

Read More

Utilaj răsturnat peste două maşini

O autofreză de asfalt s-a răsturnat, marţi, pe strada Baladei din cartierul Burdujeni, în zona Şcolii Nr. 10 din Burdujeni. Două autoturisme au fost avariate.

Read More

Sistematizarea rutieră, privită cu neîncredere

Măsurile de sistematizare a traficului rutier de la intersecţia străzii Mărăşeşti cu strada Zamca nu sunt eficiente. Din cauza benzilor îngustate de scuaruri cu borduri înalte, şoferii vor circula cu dificultate în zona noului magazin LIDL. Cel puţin aşa susţin unii dintre locuitorii cartierului Zamca. Conducerea primăriei dă asigurări că urmăreşte lucrările şi că se […]

Read More

Reabilitarea statuii lui Ştefan, lucrare în două etape

Statuia ecvestră a domnitorului Ştefan cel Mare intră în reabilitare, însă pe bucăţi, iar până când monumentul va fi complet reabilitat mai durează. Prioritate vor avea soclul şi perimetrul dimprejur, lucrare care va fi realizată de primăria Suceava în regim de urgenţă.

Read More

Prima stagiune a Teatrului „Matei Vişniec”, un succes

Cu un maraton de trei spectacole consecutive se încheie prima stagiune a celui mai tânãr teatru de stat din România, Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava. Prezenţa publicului a fost peste aşteptãri, iar criticii de specialitate au lãudat trupa de teatru suceveanã, care a atras atenţia şi la nivel internaţional.

Read More