Categorie: Actualitate

Taxa auto aglomerează instanțele

După patru ani de scădere a numărului de dosare înregistrate pe rolul instanțelor din Suceava, în 2017 magistrații suceveni s-au confruntat cu o creștere bruscă a cauzelor pe care trebuie să le soluționeze. Cea mai mare creștere, de aproape șase ori, a fost înregistrată în cazul dosarelor pentru recuperarea taxei de poluare pentru înmatricularea autovehiculelor.

Read More

“Polonic”, reținut pentru viol

Eliberat condițional la sfârșitul anului trecut, piromanul Petrică Mândrilă, poreclit „Polonic” a ajuns din nou după gratii. De această dată, tânărul este acuzat că a sechestrat și violat o fată de 15 ani.

Read More

Veniturile angajaților din Educație aflați în concediu medical, mai mici cu 20 %

Mii de angajați din educație sunt afectați de prevederile Codului Fiscal, prin care a fost stabilitã noua formulã de calcul a salariului acordat în timpul concediului medical. Potrivit calculelor fãcute de Federația Sindicatelor Libere din Învãțãmânt, angajații din educație, aflați în concediu medical, pierd aproximativ 20 la sutã din venit, din cauza noii formule de […]

Read More

Nevoile tinerilor suceveni, prezentate Consiliului Județean

Tinerii au avut ocazia sã discute într-un cadru organizat cu reprezentanții Consiliului Județean Suceava, la o primã ședințã a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret. În cadrul întâlnirii, au fost evidențiate nevoile tinerilor, identificate în urma consultãrilor organizate de Fundația Județeanã pentru Tineret Suceava.

Read More

Lecții de istorie, la Cetatea de Scaun a Sucevei

Mai mulți elevi de clasele V-VIII de la Scoala Nr. 1 Suceava au participat, vineri, la lecții de istorie la Cetatea de Scaun a Sucevei. Muzeul Bucovinei a organizat, la Casa Custodelui, douã lecții de istorie: „Domnia lui Petru Rareș: Momentul 1538 – Intrarea lui Soliman Magnificul în Cetatea de Scaun a Sucevei” și „Domnia […]

Read More

Bolnavii în faze terminale, alinați la Spitalul Județean

Spitalul Judetean de Urgențe Suceava are Secție de Îngrijiri Paliative. Cele 25 de paturi sunt insufieciente, dar chiar și așa vor degreva secția de Terapie Intensivă, susține conducerea unității medicale. Noua investiție a costat peste un milion de euro. Banii au fost cheltuiți pentru amenajarea și dotarea saloanelor. Printre altele, secția are un lift pentru […]

Read More

8 gripe confirmate prin analize de laborator

În județul Suceava au fost confirmate de la începutul acestui an 8 cazuri de gripã, iar în cursul sãptãmânii trecute au fost raportate 19 cazuri de gripã diagnosticate clinic. Dat fiind cã sezonul de gripã se estimeazã cã va dura pânã la finalul lunii martie și chiar începutul lunii aprilie, specialiștii recomandã vaccinarea ca cea […]

Read More

Accident cu trei răniți, la Milișăuți

Trei persoane au fost rănite, miercuri după-amiază, într-un accident rutier produs în orașul Milișăuți. Accidentul a fost provocat de o femeie din Horodnic de Sus care a pierdut controlul volanului, iar mașina a intrat pe contrasens și s-a izbit frontal într-un alt autoturism.

Read More

Procedura de admitere la liceu ar putea fi modificată

Ministrul Educației, Valentin Popa, are în vedere modificarea procedurilor de admitere la liceu. Media claselor V-VIII ar putea fi înlocuită de media tezelor la materiile de bază. Care sunt argumentele ministrului, aflați chiar acum.

Read More

Adrian Buga, numit șef al IPJ Suceava

Comisarul șef Adrian Buga a fost împuternicit în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Decizia a fost luată printr-un ordin al ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan. Funcția era vacantă din august 2017, după pensionarea fostului comandant al unității, comisarul șef Dorel Aicoboaie.

Read More