Categorie: Actualitate

1.322 de persoane testate pozitiv, 49 de decese

Institutul Național de Sănătate publică a anunțat, marți, că în județul Suceava au fost testate pozitiv 1.322 de persoane, în creștere cu 94 de cazuri față de ziua precedentă. Numărul deceselor din județul Suceava la persoane testate pozitiv a ajuns marți la 49.

Read More

Carantinare instituţionalizată, pentru protejarea cadrelor medicale

Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Suceava care nu sunt de acord cu carantinarea instituţionalizată vor fi obligate să-şi ia concediu sau vor intra în şomaj tehnic. Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, generalul Ionel Oprea, a explicat că măsura este obligatorie. Începând de marţi, personalul medical va avea acces în spital doar dacă poartă […]

Read More

Medic: „civilii şi militarii fac echipă”

Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Suceava sunt sprijinite de colegii lor din ţară. Daniela Marcoci a fost detașată de la Direcția de Sănătate Publică Neamț la Spitalul „Sf. Ioan cel Nou” ca medic epidemiolog la dispoziția managementului instituției. Medicul spus că, la Suceava, civilii şi militarii trebuie să facă echipă pentru a depăşi criza […]

Read More

Starea de urgență prelungește mandatele alesilor locali

În condițiile în care Președintele României a anuntat că va prelungi perioada în care în țara noastră este instituită starea de urgență, Guvernul a luat o decizie în ceea ce privește mandatele aleșilor locali care ar expira în luna iunie. Prin ordonanță de Urgență, primarii, consilierii locali și consiliile județene vor rămâne în funcție până […]

Read More

Linie gratuită de consiliere pentru persoanele afectate de COVID-19 și pentru studenți

O linie telefonică de consiliere psihologică, medicală și logistică pentru persoanele afectate de COVID-19 din județul Suceava și pentru studenții USV este disponibilă între orele 10-18. Linia a fost dechisă de voluntari de la USV și Asociația Cygnus Suceava, iar consilierea este gratuită.

Read More

Noi ajutoare pentru Spitalul Județean Suceava, grav afectat de coronavirus

Noi și noi ajutoare se îndreaptă spre Spitalul din Suceava, grav afectat de coronavirus. Crucea Roșie a donat unității medicale un aparat prin care se poate stabili în 40 de minute prezența noului coronavirus SARS-CoV-2. Pe de altă parte, Primăria Suceava cumpără zece ventilatoare pentru terapie intensivă necesare Spitalului Județean Suceava.

Read More

Autoritățile din Hânțești, unite în stoparea Covid-19

Reprezentantii institutiilor locale din Hânțesti s-au mobilizat pentru a combate virusul Covid-19. Primaria, politia si biserica au iesit intampinarea tuturor nevoilor cetatenilor astfel incat sa fie prevenita imbolnavirea acestora.

Read More

Masuri pentru combaterea Covid-19 în Todiresti

Dezinfectia in toate spatiile publice din comuna Todiresti si autoizolarea celor veniti din strainatate au dat roade in comuna Todiresti. Dintre cele 120 de persoane autoizolate, 60 au trecut deja cu bine de cele 14 zile. Singurele persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus sunt câteva cadre medicale angajate la Spitalul Judetean Suceava.

Read More

Știrbăț, comuna Udești: Candele cu Lumina Sfântă în noaptea de Înviere

În ciuda faptului că autoritățile rămân ferme în decizii și nu permit oficierea slujbelor religioase în fața enoriașilor nici măcar în noaptea de Înviere, sunt credincioși care semnează petiții în acest sens. Decizia nu va fi schimbată, pentru a preveni răspândirea virusului, însă un preot din Știrbăț, comuna Udești, a găsit o soluție pentru a […]

Read More

Locuință cuprinsă de un incendiu, la Ipotești

O locuință a fost cuprinsă de flăcări, luni seară, în localitatea Ipotești. Pompierii militari au mobilizat patru autospeciale pentru stingerea incendiului. Din primele cercetări se pare că focul ar fi pornit de la coșul de fum al clădirii.

Read More