Taxa auto aglomerează instanțele

După patru ani de scădere a numărului de dosare înregistrate pe rolul instanțelor din Suceava, în 2017 magistrații suceveni s-au confruntat cu o creștere bruscă a cauzelor pe care trebuie să le soluționeze. Cea mai mare creștere, de aproape șase ori, a fost înregistrată în cazul dosarelor pentru recuperarea taxei de poluare pentru înmatricularea autovehiculelor.

Read More

“Polonic”, reținut pentru viol

Eliberat condițional la sfârșitul anului trecut, piromanul Petrică Mândrilă, poreclit „Polonic” a ajuns din nou după gratii. De această dată, tânărul este acuzat că a sechestrat și violat o fată de 15 ani.

Read More

Veniturile angajaților din Educație aflați în concediu medical, mai mici cu 20 %

Mii de angajați din educație sunt afectați de prevederile Codului Fiscal, prin care a fost stabilitã noua formulã de calcul a salariului acordat în timpul concediului medical. Potrivit calculelor fãcute de Federația Sindicatelor Libere din Învãțãmânt, angajații din educație, aflați în concediu medical, pierd aproximativ 20 la sutã din venit, din cauza noii formule de […]

Read More

Nevoile tinerilor suceveni, prezentate Consiliului Județean

Tinerii au avut ocazia sã discute într-un cadru organizat cu reprezentanții Consiliului Județean Suceava, la o primã ședințã a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret. În cadrul întâlnirii, au fost evidențiate nevoile tinerilor, identificate în urma consultãrilor organizate de Fundația Județeanã pentru Tineret Suceava.

Read More

Lecții de istorie, la Cetatea de Scaun a Sucevei

Mai mulți elevi de clasele V-VIII de la Scoala Nr. 1 Suceava au participat, vineri, la lecții de istorie la Cetatea de Scaun a Sucevei. Muzeul Bucovinei a organizat, la Casa Custodelui, douã lecții de istorie: „Domnia lui Petru Rareș: Momentul 1538 – Intrarea lui Soliman Magnificul în Cetatea de Scaun a Sucevei” și „Domnia […]

Read More

”Sub Apã”, o nouã premierã la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava anunțã o premierã absolutã ce va avea loc pe 3 martie 2018. Este vorba de spectacolul „Sub Apã”, de Ella Carmen Greenhill, în regia lui Sebastian Marina.

Read More

„10 pentru folclor” la Rădăuți

Echipa 10 pentru folclor a fost primită la Școala „Bogdan Vodă” de la Rădăuți cu pâine și sare, iar profesorii și elevii au venit cu toții îmbrăcați în costume populare. La întâlnirea-spectacol de la Rădăuți au participat numeroase oficialități locale și întreaga conducere a Inspectoratului Școlar Județean Suceava. Scopul caravanei este introducerea unei ore opționale […]

Read More

„10 pentru folclor” la Hânțești

Căminul Cultural din Hânțești a fost a doua destinație de joi a caravanei „10 pentru folclor”. Spațiul s-a dovedit a fi insuficient pentru numărul mare de localnici veniți să ia parte la întâlnirea-spectacol. Organizatorii au pregătit și o expoziție dedicată Unirii, marcând astfel anul Centenarului Marii Uniri.

Read More

Aproape să încurce campioana

Handbaliștii suceveni au fost foarte aproape să încheie neînvinși întâlnirea cu campioana României, Dinamo București, desfășurată joi, în Sala de sport „Dumitru Bernicu”. Oaspeții au câștigat cu scorul de 28-27, printr-un gol marcat din 7 metri, în ultima secundă a meciului.

Read More

Ghervan, ales în conducerea FRH

Suceveanul Petru Ghervan va face parte din Consiliul de Administrație al Federației Române de handbal. Reprezentantul clubului CSU Suceava s-a numărat printre cei 14 membri aleși în cadrul Adunării Generale în care s-a votat noua conducere a handbalului românesc.

Read More